Oavsett om det är en liten hamster eller en stor häst du har som husdjur är det viktigt att du försäkrar din vän. Att försäkra smådjur är oftast ganska enkelt, men att försäkra en stor häst kan vara svårare. En häst kommer du t.ex. att rida ut på i skog och mark, träna på banan med och kanske till och med hoppa hinder. Hästen vistas också ute i hagen och har således en ökad risk att drabbas av skador.

När du ska välja hästförsäkring bör du tänka på samma sätt som om du skulle välja en kattförsäkring eller hundförsäkring. Är det en kattförsäkring du vill ha rekommenderar vi dig i första hand att välja en som har ett så heltäckande skydd som möjligt, speciellt om du har en utekatt. Hos Kattförsäkring.se kan du enkelt jämföra försäkringar för att hitta den bästa för dig.

Välja hästförsäkring – att tänka på

Men vad ska man då tänka på när man ska välja hästförsäkring? Här nedan har vi samlat några punkter som är A och O för att du ska bli nöjd och få ett bra skydd för din häst.

  • Titta inte bara på vad försäkringen kostar, utan titta också på innehållet. Får du ett tillräckligt bra skydd för de pengar som du kommer lägga ut?
  • Vad finns det för fallgropar i försäkringen? Har ålder, ras och tidigare sjukdomar eller skador betydelse för ditt nuvarande försäkringsskydd?
  • Hur fungerar support och service hos försäkringsbolaget? Detta är minst lika viktigt för att du som kund ska känna dig trygg.
  • Har försäkringen ett pris som är bra och som känns rimligt?