Den stora drömmen har slagit in och det är dags att köpa en egen häst. Känslorna rusar och det är lätt att man förälskar sig i den ena hästen efter den andra, utan att riktigt se till de kunskaper eller egenskaper som hästen har.

Det bästa man kan se till att göra, är att skriva En lista på vad man kommer söka hos sin häst och den tid man får tillsammans. Vill man tävla hoHorses in harness on parade in full dress. Polish cavalry.ppning eller använda hästen i skog och mark? Söker man en yngre häst som man själv kan rida in, eller behöver man en häst som vet vad som gäller och som man kan utvecklas tillsammans med, en läromästare? Hur mycket får hästen kosta i inköp? Vilken typ av foder behöver hästen och hur är det med utrustning, följer detta med eller är det något du behöver införskaffa?

En häst lever många år och kräver mycket tid och engagemang, därför är det viktigt att se till att man väljer rätt, för att både köparen och hästen ska kunna få så många positiva stunder tillsammans som möjligt.

Oavsett hur mycket man än kan om hästar, är det alltid bra att ta med sig en hästkunnig vän när man ska provrida sin eventuella drömhäst. Är man väldigt exalterad finns det risk att man inte lägger märke till ovanor hos hästen, eller om den skulle ge sken av att halta eller ha någon skada. Tyvärr finns det alldeles för många människor som säljer haltande, sjuka eller stulna hästar, vilket gör det ännu viktigare att man kan tänka klart och att det gärna finns mer än ett par ögon som tittar på hästen.