Letar du efter en sysselsättning för ditt barn? Då ska ni prova ridning. Detta är ett intresse som kan hålla livet ut och som man kan utöva oavsett ålder. Att få möjligheten att få uppleva det speciella bandet som uppstår mellan ryttare och häst är något som varje barn borde få göra. Att få ta ansvar för en annan levande varelse och känna samhörighet med denna är en lärdom som man har nytta av i hela livet. Utöver detta är det ett utmärkt sätt att få motion, bygga muskler och träna balansen.

Vägen till bättre hälsa

Hästsport som intresse har många fördelar. Att Ridning ger bättre hälsa är ett väl beprövat påstående. Det har visats sig att just umgänget med hästar har en lugnande effekt och används gärna vid rehabilitering. Många stressrelaterade symtom minskar vid kontakten och samhörigheten

Portrait of Female horseback rider with horse in stable

som man får genom ridning. Det är inte bara hästen man lär känna utan även sig själv. Barn som har någon sorts diagnos som stör koncentrationen har också blivit hjälpta av denna sorts terapi. I Sverige är handikappridningen en stor hjälp för barn med olika sorters funktionshinder. Här tränas balansen och muskelgrupper som annars är svåra att bygga upp.

Praktiska kläder i stallet

Kan man då ha den vanliga uppsättningen av barnkläder när man rider? Absolut kan man ha det om man bara ser till vissa praktiska detaljer. Ett par mjuka byxor som inte har en hård innersöm går lika bra som ett par ridbyxor. Skorna ska vara av den kraftigare typen med en liten klack så att den inte glider ut ur stigbygeln. Förutom detta är en hjälm och en säkerhetsväst ett absolut måste. Dessa brukar ridskolan ha till utlåning. Det behöver alltså inte vara så krångligt att få ta del av hästens underbara värld och få en bättre hälsa på köpet.