Att rida har varit en företeelse som funnits i årtusenden men sättet att framföra sin häst har ändrats stort genom tiderna. I början var hästen ett transportmedel som tog ryttaren eller sin last från A till B. I dag är ridningen så mycket mer, det kan handla om tävlingar i olika grenar, som motion eller bara som en avkoppling. Oavsett hur hästen används är samspelet mellan ryttare och häst av stor vikt.

Ridning med hjälp av kroppsrörelser

Även om man kanske har ridit i många år och tycker att man är praktiskt taget fullärd är det inte fel att lära sig något nytt. Detta kan vara till nytta både för häst och ryttare. Karin Blignault, tränare och dressyrryttare, är en av de som lär ut ridkunskap på nytt sätt. Hon menar att ett optimalt sätt att rida på är att få hästen att röra sig med endast små kroppsrörelser från ryttaren. Här är det inte enbart hästen som behöver träning utan även ryttaren så att hela kroppen är i samspel.

Egen eller lånad häst

Du kanske inte är lycklig ägare till en egen häst att träna med men det ska inte hindra dig! Om du går i tankarna på att köpa häst men kanske inte har pengarna som krävs finns möjligheten att låna på mobillan.se. Ett annat alternativ är att anmäla sig till en kurs på en ridskola, detta kan vara bra att börja med om du inte har någon större hästvana. Här får du chans att känna dig för innan du tar på dig ansvaret med en egen häst.