Stallet är hästens hem och ska också behandlas därefter. Det är viktigt att se till att det inte är alldeles för kallt eller varmt, men även att det är lugnt och att man inte är högljudd för att kunna ge hästarna den ro dom behöver.

Precis som ens eget hem Behöver stallet skötas om Woman checking her horse's hooves för att hästarna ska må bra och hålla sig friska. När det kommer till större stall eller ridskolor brukar mockning ske cirka två gånger om dagen och efter behov, medan man i privata stall kanske bara mockar vid ett tillfälle. Hur mycket man mockar beror också på om hästen vistas ute större delen av dagen.

Hästen bör alltid ha tillgång till rent vatten och halm, torv eller sprö att stå på. Stallet ska städas igenom varje dag, men planera även in en storstädning varje år för att se till att den mer grundliga städningen inte glöms bort.

I ett stall ska varje sak ha sin plats, det är viktigt för att se till att hästarna inte kan skada sig på något om dom skulle råka komma loss. Det är inte ovanligt att hästar lyckas med detta och går på äventyr genom stallgångarna.